Nikotínové vrecúška Snatch – Zažite extrémnu jazdu

13. 12. 2021

Ako začať s užívaním nikotínových vrecúšok

Easy to use. Jasne. Ale ako začať s nikotínovými vrecúškami, ako sa v nich vyznať a ako je to s nikotínovými vrecúškami a nikotínom, príchuťami alebo cenami? Na to sme sa pozreli v našom najnovšom článku. 

Špecifiká nikotínu vo vrecúškach

Ako sa orientovať v nikotínových vrecúškach, čo sa týka nikotínu? Sledujte nielen obal pukov, ale aj množstvo nikotínu na vrecúško najčastejšie v popisoch produktov v e-shope. Väčšinou sa totiž uvádza len sila nikotínu na gram vrecúška. A jedno vrecúško má (ako ktoré) približne 0,7, g a to je potrebné pri výbere správnej sily zohľadniť. Chcete sa v tejto tematike orientovať čo najlepšie? Prečítajte si náš článok Ako pôsobí nikotín v nikotínových vrecúškach?

Treba podotknúť, že nikotín sa pri nikotínových vrecúškach vstrebáva inak než pri cigaretách. Hlavnou výhodou nikotínových vrecúšok oproti cigaretám je, že nikotín sa do tela uvoľňuje pozvoľnejšie, a tak to skrátka vydrží dlhšie. Vďaka tomu nemáte chuť na ďalšie vrecúško bezprostredne po jeho dožuvaní, ako je to pri fajčení cigariet.

Veľkosť vrecúšok nie je jedna

Bežne si môžete vybrať z dvoch veľkostí. Áno, existujú aj ďalšie varianty, ale zameriame sa na to najbežnejšie. Teda na regular vrecúška – 0,7 g, sú o niečo väčšie a sú presne pre tých, ktorí chcú poriadnu dávku nikotínu. A potom tu máme praktickejšie a diskrétnejšie slim vrecúška, ktoré majú 0,5 g a pod peru sa vojdú o niečo lepšie a nerobí vám to ústa ako svišť. 

Ako užívať nikotínové vrecúška a ako dlho?

Ako na to? Je to jednoduché – rozbaliť, vybrať, umiestniť pod peru a enjoy. Pri uvoľňovaní chuti sa vám do tela tiež uvoľní nikotín, čo môže spôsobiť jemné brnenie v mieste pod perou. Pre uvoľnenie ďalšej chuti môžete do vrecúška ľahko stlačiť medzi zubami. Oproti žuvaciemu tabaku so sebou nemusíte ťahať pollitrák na vypľúvanie. 

Chuť z nikotínového vrecúška vyprchá zhruba po polhodine. Takže potom vrecúško z úst vyberte a odložte buď do odpadovej priehradky v puku, alebo rovno do koša. Hlavne vrecúško nepohryzte na kašu a neprehĺtajte. Keď sa tak stane, vypite veľké množstvo vody. 

Príchute? Všetky sú fajn

Opäť záleží na vašich preferenciách. Čo sa týka nikotínových vrecúšok Snatch, máme tu v ponuke tieto parády: Arctic Mint, Frozen a Forest Fruits. Jednak fresh príchute a jednak tóny ovocia. Odporúčame ich vyskúšať všetky. 

Koľko ich denne dokážete požuť

Nedá sa jednotne povedať, pretože sto ľudí, sto spôsobov užívania. Ale pre predstavu sme urobili malý prieskum a zistili, že zatiaľ čo fajčiari vyfajčia zhruba škatuľku denne, v prípade nikotínových vrecúšok ide o polovicu balenia, teda o cca 10 ks. Dá sa to s fajčením vôbec porovnať? Na to sme sa pozreli v samostatnom článku. 

Vyplatí sa vám to?

Výhody nikotínových vrecúšok oproti cigaretám sú vcelku jasné – žiadny pach, žiadny dym, absolútna diskrétnosť a pozvoľné uvoľňovanie nikotínu. A pokiaľ vás zaujíma finančná stránka veci, aj tam budete spokojní. Užívanie nikotínových vrecúšok vychádza na menej ako polovicu než v prípade fajčenia. Podrobne sme to rozpísali tu v článku Cena nikotínových vrecúšok Snatch verzus cigariet.

 

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.