Nikotínové vrecúška Snatch – Zažite extrémnu jazdu

21. 10. 2021

Dajú sa porovnať nikotínové vrecúška a cigarety?

Pat a Mat, Bonnie a Clyde… Nie, nikotínové vrecúška a cigarety rozhodne nie sú takými parťákmi v hre. Jedno však majú napriek tomu spoločné. Užívajú sa kvôli nikotínu. O nikotínových vrecúškach môžeme povedať, že sa zrodili ako alternatíva tabakových výrobkov a teda aj cigariet. Dajú sa tieto dva odlišné produkty porovnať? Možno...

Cigarety na ústupe?

Najväčšiu slávu mali cigarety v minulom storočí a najmä v USA, kde boli hojne propagované ako niečo, čo má blahodarné účinky. Realita a navyše tá súčasná je úplne inde. Spoločnosť chce fajčenie vykynožiť alebo aspoň obrovsky obmedziť. Dôkazom sú zvyšované dane, antifajčiarske kampane, zákazy fajčenia na verejných priestranstvách a vnútri reštaurácií a podobne. Do toho vznikajú nové alternatívy tabakových výrobkov ako elektronické cigarety alebo nikotínové vrecúška. Znamená to koniec?

Fajčenie cigariet

Je návykové, zdraviu škodlivé, tvorí odpad a tak ďalej. Lenže škodí zdraviu nielen fajčiarom samotným, ale aj ich okoliu. Pasívne fajčenie je nemenej škodlivé ako aktívne. To hlavné, prečo sa cigarety fajčia, je nikotín. Do svojho tela získate z vyfajčenia jednej cigarety zhruba 1 mg nikotínu, ktorý sa vám do tiel vstrebe pomerne rýchlo. Čím dlhšie a viac fajčíte, tým väčšiu toleranciu okrem závislosti máte voči nikotínu. A to vás núti vyfajčiť viac cigariet denne než predtým. 

Nikotínové vrecúška ako odpoveď?

Nikotínové vrecúška vznikli ako alternatíva k tabakovým výrobkom. Ide o celkom iný produkt, ktorý sa takisto inak užíva. Ale vzhľadom na nikotín to môže byť ideálna alternatíva pre tých, ktorí chcú s fajčením prestať. Čo sa týka nikotínu, pri bežných vrecúškach dostanete do svojho tela podobné množstvo ako v jednej cigarete. To navyše môžete podľa sily vrecúšok navýšiť alebo tiež znížiť. 

Navyše máte na výber z niekoľkých príchutí. To nám pripomína, keď užívate nikotínové vrecúška, nikto o tom nevie. Nesprevádza vás totiž žiadny zápach ani z cigaretového dymu, ani z úst. Budete tak stopercentne diskrétni voči sebe aj svojmu okoliu. 

Abychom to tu jen neplácali nikotinové sáčky po zádech, musíme uvést, že nikotinové sáčky nejsou přírodním produktem. Jde o laboratorní produkt, který je však vyvíjen za nejpřísnějších podmínek. To je nutno dodat. Nicméně dalším argumentem proti může být mládí nikotinových sáčků. Stále jsou poměrně mladým produktem, což může vyvolat nejistotu v řadě lidí. Nějaké studie o (ne)škodlivosti vznikly, ale pro úplnou objektivitu si musíme možná ještě počkat.

Jak s tím naložit

Jednoduše. Nikotinové sáčky fungují jako spolehlivá alternativa tabákových výrobků, která může pomoci od závislosti od kouření a s regulací příjmu nikotinu. Díky diskrétnosti užívání je to navíc fajn vůči společnosti. 

 

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.