Nikotínové vrecúška Snatch – Zažite extrémnu jazdu

12. 10. 2021

Ako pôsobí nikotín v nikotínových vrecúškach?

Nikotín je v prvom rade stimulant

Odkiaľ sa berie nikotín? Ten obsahuje okrem iného tabaková rastlina vo svojich listoch. Z tých sa potom následne vyrábajú tabakové výrobky, či už ide o cigarety, žuvací tabak, alebo tabak do fajky. Tieto výrobky majú veľa spoločného. Spolu s nikotínom sa vám do tela dostávajú aj ďalšie nežiaduce látky. To viedlo k snahe vyrobiť alternatívne výrobky, ktoré by pomohli napríklad so skoncovaním s fajčením cigariet. A tak vznikli aj nikotínové vrecúška Snatch. 

Ak by sme vzali čistý nikotín, potom ide o kvapalinu čírej až mierne žltkastej farby. Nikotín patrí medzi prudké jedy, ktoré môžu spôsobiť otravu a v určitom množstve aj smrť. Ale nebojte sa, pre otravu človeka s následkom smrti je potrebných aspoň 60 mg nikotínu. A aj keď je v našich ultra strong vrecúškach celých 30 mg nikotínu na gram vrecúška, také množstvo sa vám zďaleka do tela nedostane. Spravidla dokáže telo vstrebať okolo 10 až 20 % nikotínu z vrecúška, čo je zanedbateľné množstvo oproti tomu, ktoré by vám mohlo spôsobiť otravu. To však neznamená, že by ste sa nikotínom nemohli predávkovať. V takomto prípade sa vám dostaví potenie, návaly, závraty alebo bolesť hlavy. Väčšinou tieto príznaky po čase samy odznejú. 

Čo je na nikotíne také negatívne, je rýchly nástup závislosti a tolerancie. Máte tak tendenciu zvyšovať spotrebu. Ak teda nie ste fajčiarom alebo neužívate nikotín iným spôsobom, ani s tým nezačínajte. 

Účinky nikotínu vo vrecúškach

Ako sme uviedli vyššie, nikotín je stimulant. Dokáže vám pomôcť zlepšiť pozornosť, koncentráciu aj dlhodobé vnímanie. Aj vďaka nemu menej chybujete a rýchlejšie sa rozhodujete. Zároveň nikotín nemá karcinogénne účinky. 

Nikotín pôsobí na telo tak, že rozťahuje cievy, čím umožňuje rýchlejšie prúdenie krvi v tele. Podobné účinky má napríklad káva s kofeínom. Na to by si mali dať pozor ľudia s poruchami krvného tlaku či srdcovým ochorením. 

Koľko nikotínu je vo vrecúškach v pohode?

Prednedávnom sme zostavili veľký prehľad síl nikotínových vrecúšok SNATCH. Pri vašom výbere by ste mali zohľadniť množstvo nikotínu, na ktoré ste zvyknutí. Odporúčame dávku vždy znižovať postupne, nerobiť razantné kroky. Jedine tak dokážete úspešne regulovať či kompletne eliminovať závislosť od nikotínu.

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.