Nikotínové vrecúška Snatch – Zažite extrémnu jazdu

26. 11. 2021

Cena nikotínových vrecúšok Snatch verzus cigariet

Nikotínové vrecúška Snatch patria medzi alternatívy tabakových výrobkov, medzi ktoré radíme napríklad žuvací tabak, zahrievaný tabak alebo cigarety. Prečo? Pretože všetkým ide predsa o jedno – o nikotín. Dnes však nebudeme porovnávať jednotlivé produkty a zisťovať, čo je lepšie a viac cool. Tentoraz sa zameriame na porovnanie cien. Zaujíma vás, čo sa viac vyplatí? Čítajte ďalej. 

Rastúce ceny cigariet dávajú priestor alternatívam

Nič nie je ako predtým. To platí najmä o cenách cigariet. Tie sú vplyvom jednak inflácie, ale hlavne zvýšením tabakovej dane čím ďalej tým drahšie. Dokonca sa hovorí o zdražení priemerne o 12 Kč na škatuľku do roku 2023. Už takto sú ceny dosť vysoké, tak prečo? Je to jednoduché. Vláda chce viac obmedziť fajčenie. To dáva vo finále priestor ďalším alternatívam, medzi ktoré patria aj naše nikotínové vrecúška Snatch.  

Čo je drahšie? Vrecúška alebo ciga?

Škatuľka cigariet stojí v priemere 103 Kč, pretože sa ceny pohybujú zhruba od stovky do 140 Kč. Nikotínové vrecúška Snatch vás vyjdú na 104 Kč, čo je približne rovnako. V oboch baleniach nájdete po dvadsiatich kusoch, a to tak v prípade cigariet, ako aj nikotínových vrecúšok. Vychádza to teda rovnako? Nie.

Spotreba. To je to, o čo tu ide

Priemerný fajčiar stiahne škatuľku denne. To je tých 20 cigariet a teda 103 Kč. Myslíte si, že nikotínové vrecúška majú rovnakú spotrebu? Nie. Užívajú sa dlhšie a nikotín sa z nich uvoľňuje pozvoľnejšie než v prípade cigariet. Na základe nášho prieskumu sme zistili, že užívateľ nikotínových vrecúšok denne vyžuje cca polovicu puku, teda 10 ks. A tu je ten zásadný rozdiel.

Nikotínové vrecúška Snatch vedú? Jasne

Zostavili sme jednoduchú tabuľku s cenami nikotínových vrecúšok, cigariet a pre prehľad aj zahrievaného tabaku na dennej, mesačnej a ročnej báze. Ako to vyšlo?

Čo Denne Mesačne Ročne
Cigarety 103 CZK 3 090 CZK 37 595 CZK
Zahrievaný tabak 115 CZK 3 450 CZK 41 975 CZK
Nikotínové vrecúška Dope 52 CZK 1 560 CZK 18 980 CZK

 

Ako vidíte v tabuľke, užívanie nikotínových vrecúšok Snatch vychádza oproti cigaretám na polovicu. V prípade zahrievaného tabaku je to ešte väčší rozdiel. S vrecúškami tak výrazne ušetríte. A keby ste sa náhodou dostávali so spotrebou vrecúšok na vyšší počet, než je polovica balenia, skúste silnejšie vrecúška za rovnakú cenu. Klapne to.

 

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.