Nikotínové vrecúška Snatch – Zažite extrémnu jazdu

18. 01. 2022

Škandinávske experimenty s nikotínovými vrecúškami

Ako neužívať nikotínové vrecúška. Tak by sa dal opísať škandinávsky experiment. Ide o pár pokusov z Dánska a Nórska, kde sú nikotínové vrecúška omnoho viac rozšírené než u nás. Vopred by sme radi upozornili na to, aby ste nikotínové vrecúška užívali iba spôsobom na to určeným.  

Návod, ako užívať nikotínové vrecúška

Pre istotu vám pripomenieme jediný odporúčaný spôsob, ako užívať nikotínové vrecúška. Je to vcelku jednoduché:

  1. Vyberte nikotínové vrecúško z balenia
  2. Vložte si ho do ústnej dutiny, ideálne napríklad pod hornú peru
  3. Pre uvoľnenie viac chuti ho môžete stlačiť medzi zubmi
  4. Zhruba po 30 minútach vrecúško z úst vyberte a vhoďte do koša/odpadovej priehradky v puzdre

Ak by ste sa o správnom užívaní nikotínových vrecúšok chceli dočítať viac, prečítajte si náš článok Ako užívať nikotínové vrecúška.

Čo by ste s nikotínovými vrecúškami nemali robiť

V prvom rade neužívajte nikotínové vrecúška po uplynutí lehoty použiteľnosti. Na obale nájdete spravidla iba dátum výroby. Trvanlivosť nikotínových vrecúšok uvádzame ako jeden rok od dátumu výroby. Ak majú nikotínové vrecúška narušený obal (nie puzdro), odporúčame ich neužívať, aby nedošlo k prehltnutiu obsahu vrecúška. Samotný obal by ste nemali úmyselne narušovať. Pri užívaní nikotínových vrecúšok by nemalo dôjsť k úmyselnému prehltnutiu vrecúška. Pokiaľ k tomu omylom dôjde, vypite veľké množstvo vody. V neposlednom rade užívajte, prosím, nikotínové vrecúška iba v stanovenom čase, teda spravidla 30 minút. 

Škandinávsky experiment

Hovoríme tomu pracovne škandinávsky experiment, ale tieto udalosti sa stali pravdepodobne nezávisle od seba v Dánsku a Nórsku. V Škandinávii sú nikotínové vrecúška omnoho rozšírenejšie než u nás. Odtiaľ tiež pochádzajú. To je možno dôvod, že sa tam nájdu takí, ktorí vymýšľajú nové spôsoby, ako nikotínové vrecúška užívať. Tie sú však v absolútnom rozpore s tým, čo odporúčame ako výrobcovia nikotínových vrecúšok my. 

Dostala sa k nám informácia, že mladí Dáni si strkajú nikotínové vrecúška do ritných otvorov a za predkožky penisu. Tento trend znepokojuje mnoho odborníkov na zdravie a lekárov. Túto informáciu priniesla dánska národná televízia DR a vzápätí ju potvrdili ďalšie zdroje. V Dánsku začal v júli minulého roku platiť nový zákon, ktorý zakazuje užívanie nikotínových vrecúšok v školách. Možno preto napádajú mladým Dánom takéto experimenty. 

A ako to dopadne, keď si strčíte nikotínové vrecúško namiesto do úst za predkožku? Jeden z experimentátorov sa na jednom fóre nechal počuť, že si to skúsili spolu s kamarátmi na jednej párty v opitosti. Tento šťastlivec si však vrecúško v opojení zabudol vybrať a ráno sa prebudil s červeným, opuchnutým a veľmi boľavým penisom. Adept na Darwinovu cenu?

O kúsok vedľa v Nórsku sa pozrieme trochu hlbšie, presnejšie za experimentátorom, ktorý jedného nudného večera vložil nikotínové vrecúško do ritného otvoru. Bolesť na seba nenechala dlho čakať. Ale spolu s ňou odznela aj chuť na nikotín, takže podľa jeho slov „to funguje“.

Ono je logické, že sa vám nikotín uvoľní do tela nielen v ústnej dutine, ale aj v tej ritnej. Možno preto vás niekedy páli čili paprička nielen vtedy, keď ju konzumujete. Zábavne to možno celé znie, ale buďte k sebe ohľaduplní a užívajte nikotínové vrecúška podľa návodu, nie podľa svojej alebo dánskej či nórskej fantázie.

Zdroj: Nicomania.cz

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.