Nikotínové vrecúška Snatch – Zažite extrémnu jazdu

29. 06. 2023

Žiadne vopred namiešané zmesi. Vrecúška Snatch vyrábame od začia

Celú výrobu nikotínových vrecúšok v Českej republike nájdete len na jednom mieste - v Tepliciach. Nie je to ako u iných výrobcov, ktorí len pridávajú nikotín a arómu do už hotovej zmesi nikotínových vrecúšok. Začíname od nuly s tými najzákladnejšími ingredienciami. Pridajte sa k nám a pozrite sa, ako to všetko robíme.

Išli sme k podstate veci

Mohli by sme kúpiť vopred namiešanú zmes, pridať nikotín a arómu a mali by sme hotové nikotínové vrecúška, ktoré by sme mohli poslať do sveta. Ale urobilo by nás to napríklad absolútnou jednotkou na fínskom trhu? Alebo jedným z najobľúbenejších nikotínových sáčkov v Českej republike? Pravdepodobne nie. Preto sme išli k jadru veci a dostali sme sa k najzákladnejším zložkám. Zamestnali sme dvoch špičkových chemikov a otvorili vlastné laboratórium. A práve v ňom neustále hľadáme ideálny pomer zložiek, aby sme dosiahli čo najlepší pôžitok z nikotínových sáčkov. 

Zmes sa ďalej pripravuje v prípravovni

Na manipuláciu so zmesou slúži takzvaná prípravovňa. Nachádza sa hneď vedľa nášho laboratória. V prípravovni skladujeme všetky suroviny vrátane nikotínu. Tá je z bezpečnostných dôvodov starostlivo zapečatená a uzamknutá. Pri miešaní zmesi nikotínových vrecúšok je nevyhnutné dodržiavať najprísnejšie bezpečnostné normy. Zároveň sa dbá na udržiavanie čistého prostredia a ochranných pomôcok pre zamestnancov.

Zmes používaná na výrobu nikotínových vrecúšok pozostáva z niekoľkých zložiek. Základná tuhá zmes obsahuje celulózu, éterické oleje, xylitol a ďalšie prísady. Táto zmes sa potom zmieša s tekutou zložkou, ktorá môže mať mentolový, ovocný alebo citrusový základ - v závislosti od výslednej príchute - a samozrejme sa pridá potrebné množstvo nikotínu na dosiahnutie konečnej sily vrecúšok. Všetky látky, samozrejme okrem nikotínu, sú potravinárskej kvality.

Zmes sa potom mieša v obrovskom mixéri, ktorý vidíte na úvodnej fotografii, kde sa na vytvorenie konečnej zmesi používa orbitálne odstreďovanie. Zmes sa niekoľkokrát starostlivo premieša. Po každom miešaní sa miešačka dôkladne vyčistí, aby sa zabránilo zmiešaniu rôznych príchutí alebo kontaminácii nikotínových vrecúšok. Podobné miešacie zariadenie sa používa aj vo farmaceutickom priemysle na výrobu liekov.

Odpočinok pred výrobou

Po zmiešaní sa zmes zabalí do vzduchotesných vrecúšok a nechá sa týždeň zrieť. V tejto fáze nemá zmysel sa ponáhľať. Týždeň je potrebný na to, aby sa zmes dokonale spojila. Potom pristúpime k fáze výroby, kde sa zmes zabalí do špeciálnej látky a ďalej sa postrieka arómou. To prispieva k lepšej vlhkosti a ešte intenzívnejšej chuti nikotínových vrecúšok.

Väčšina surovín na výrobu nikotínových vrecúšok pochádza najmä z Ázie, až na niekoľko prípadov. Dôvodom je najmä skutočnosť, že tieto látky nie sú v Európe ani inde vo svete dostupné v zodpovedajúcej potravinárskej kvalite.

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.