Nikotínové vrecúška Snatch – Zažite extrémnu jazdu

08. 04. 2022

Smiete užívať nikotínové vrecúška so zubným strojčekom?

Fanúšikovia sa nás často pýtajú, ako je to s užívaním nikotínových vrecúšok v rôznych situáciách. Tentoraz padla voľba na strojček. Smiete užívať nikotínové vrecúška súčasne so strojčekom? Poďme sa na to pozrieť. 

Nikotínové vrecúška vs. strojček čerstvo po nasadení 

Neriešme teraz nasadzovací strojček. Tie sú primárne určené pre mladistvých mladších ako 18 rokov a iste viete, že nikotínové vrecúška sú pre starších ako 18 rokov. Zameriame sa teda na strojček takzvane napevno. Ak máte v ústach čerstvo strojček napevno, môžete mať zvýšenú citlivosť zubov aj ústnej sliznice. Dokonca môžete pociťovať bolesť. Nemusíte však mať žiadne obavy, malo by to za pár dní odznieť, hneď ako si vaše telo zvykne na cudzie teleso v ústnej dutine. V prípade silnejších bolestí vám dentista odporučí taký vosk, ktorý zníži trenie strojčeka o ústnu dutinu, prípadne nejaké lieky na bolesť.

Počas týchto prvých dní neodporúčame užívať nikotínové vrecúška. Keďže máte pravdepodobne podráždenú ústnu dutinu, nikotínovými vrecúškami by ste mohli spomaliť proces jej regenerácie. Pretože sú známe prípady, keď niekto veľmi často užíval nikotínové vrecúška na jednom mieste a na tom mieste sa objavila podráždená ústna sliznica. Preto je lepšie prvých pár dní s novým strojčekom radšej vynechať, než si na strojček v ústach zvyknete. 

A čo neskôr?

Neskôr vás nič pri užívaní nikotínových vrecúšok trápiť nebude. Ale je tu jedna vec. Dbajte na väčšiu opatrnosť pri vkladaní nikotínových vrecúšok do úst, prípadne pri ich manipulácii v ústach. Existuje malé riziko, že by ste mohli poškodiť vrecúško. Ak sa tak stane, vrecúško z úst vyberte a vyhoďte. Radšej si tiež prepláchnite ústa vodou, aby ste neprehltli obsah vrecúška. Inak užívaním nikotínových vrecúšok nijako neovplyvňujete funkciu strojčeka. Môžete ich teda bez obáv užívať podľa návodu a vyššie uvedených všeobecných odporúčaní. 

Nikotínové vrecúška NEnahrádzajú dentálnu hygienu

Nikotínové vrecúška Snatch vám iste zaručia svieži dych, ale iste nenahradia ústnu hygienu. Na tú je potrebné zvlášť so strojčekom klásť omnoho väčší dôraz než bez nich. Robte teda dentálnu hygienu výhradne podľa odporúčaní vášho dentistu či špecialistu na strojček.

 

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.