Nikotínové vrecúška Snatch – Zažite extrémnu jazdu

27. 01. 2023

Nikotínové vrecúška vs. chlad a mráz

Mráz a nikotínové vrecúška asi nebudú najlepšími priateľmi. Ako sa starať o nikotínové vrecúška v zime a ako ich skladovať, aby si zachovali svoju najlepšiu chuť a kvalitu? A možno si ich skutočne vychutnať aj počas mrazivého počasia? 

Nikotínové vrecúška verzus mráz

Čo tak nikotínové vrecúška a pobyt vonku v mrazivom počasí. Ak ich vezmete na hokejové ihrisko, je to asi v pohode. Za prvé, na klzisku to nie je také chladné a hlavne tam nestrávite celý deň. Ale čo keď si nikotínové vrecúška vezmete na lyžovačku alebo na snowboard? To je otázka.

Ale ešte predtým si povedzme, čo vlastne vadí nikotínovým vrecúškam. Najväčšími nepriateľmi nikotínových vrecúšok sú príliš suché, príliš teplé a príliš studené. Ideálne podmienky na skladovanie sú preto chladnejšie, napríklad v chladničke. Ale aj pri izbovej teplote budú v poriadku. 

Ale čo keď je vonku o niečo menej stupňov ako v chladničke? Potom pre vás máme niekoľko rád. Za prvé, neberte si so sebou viac pukov alebo vrecúšok, ako ste schopní spotrebovať počas pobytu vonku. Ak sa chystáte von, nechajte vrecúška v pôvodnom obale, ktorý slúži aj ako ochranný obal. V mrazivom počasí vyťahujte nikotínové vrecúška len na nevyhnutne potrebný čas. Počas pobytu vonku odporúčame mať púčik umiestnený v nejakej vnútornej kvapke čo najbližšie k telu, aby sa minimalizoval kontakt s mrazom. 

Čo sa stane, ak vaše nikotínové vrecúška zamrznú?

Ak sa vám stane, že nikotínové vrecúška zmrznú, nepoužívajte ich. Zmrazené nikotínové vrecúška sú tvrdé, ostré a neuvoľňujú šťavu. Máme však jednoduchý liek. Nechajte ich povoliť pri izbovej teplote. Nikdy ich nedávajte do rúry ani mikrovlnnej rúry. 

V tomto prípade nemusia mať nikotínové vrecúška správnu príchuť alebo vlhkosť. Budú ho mať len vtedy, ak ich budete skladovať podľa odporúčaní. 

Ako používať nikotínové vrecúška počas zimy

Nikotínové vrecúška môžete používať v zime rovnako ako v lete. Otvorte puzdro, vyberte vrecúško, umiestnite ho napríklad pod hornú peru a nechajte ho pôsobiť. Asi po pol hodine ho vypľujte. Počas používania môžete vrecko jemne stlačiť medzi zubami, aby sa uvoľnilo viac šťavy. Dávajte pozor, aby ste vrecko nepoškodili.

Čo by ste si mali z tohto článku odniesť

  • nikotínové vrecúška sa zvyčajne používajú v zime, napríklad na horách alebo pri hokeji
  • kľúčom k špičkovej kvalite a dobrej chuti je okrem starostlivej výroby aj vhodné skladovanie
  • ideálne podmienky na skladovanie nikotínových vrecúšok sú chlad a mierna vlhkosť.
  • najväčším nepriateľom nikotínových vrecúšok je extrémne sucho, teplo a mráz
  • v mrazivom počasí uchovávajte vrecúška v pôvodnom obale a vo vrecku čo najbližšie k telu
  • otvorte balenie len na nevyhnutný čas
  • ak vrecká zmrznú, nechajte ich pri izbovej teplote

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.