Nikotínové vrecúška Snatch – Zažite extrémnu jazdu

29. 05. 2023

Nikotínové vrecúška Snatch sa vyrábajú v Českej republike

V Českej republike sa nikotínové vrecúška vyrábajú len na jednom mieste. A to je Snatch (alias Dope). Výrobu nájdete v Tepliciach v severných Čechách. Kedy a ako sa s tým začalo?

Celá výroba v jednej budove

V Tepliciach, neďaleko areálu nadnárodnej spoločnosti AGC, nájdete jedinú českú výrobu nikotínových vrecúšok. Nikotínové vrecúška Snatch and Dope sa vyrábajú práve tu, odkiaľ putujú do celého sveta, do 25 krajín vrátane Škandinávie, kde to všetko začalo. A práve tam sú nikotínové vrecúška najobľúbenejšie. 

V budove, kde sa to všetko odohráva, nájdete administratívne priestory - kancelárie, chemické laboratórium, prípravovňu, kde sa všetko váži a mieša, výrobné priestory a sklad, kam sa sáčky následne expedujú. Na plynulom chode výroby, ktorá funguje v dvojzmennej prevádzke sedem dní v týždni, sa podieľa niekoľko desiatok zamestnancov. 

Výrobná linka však neprebieha nepretržite a musí sa pravidelne čistiť, aby sa zabezpečila najvyššia kvalita nikotínových vrecúšok. 

 

Snatch nikotínové vrecúška od roku 2020

Od nápadu k realizácii uplynulo niekoľko mesiacov. Všetko sa však začalo v roku 2020, keď sa prvýkrát rozbehli administratívne kolieska. Najprv bolo potrebné získať všetky potrebné povolenia a papiere. Keďže ide o pomerne mladé odvetvie a v Českej republike je to stále rarita, úradníci si často nevedeli rady. Nepomohol ani kovid, ktorý spomalil dodávky niektorých častí výrobnej linky. 

To však hralo do karát poctivej príprave ideálnej zmesi surovín pre nikotínové vrecúška Snatch. Nič sa neunáhlilo, a preto je dnes Snatch napríklad lídrom na fínskom trhu.

Napriek našej reálne mladej výrobe neustále inovujeme. Máme úplne novú výrobnú linku a inováciou čoskoro prejde aj rezačka nikotínových vreciek. Ruka v ruke s tým inovujeme aj nové príchute nikotínových vrecúšok Snatch. 

Na vývoji nikotínových vrecúšok Snatch sme spolupracovali s farmaceutickým expertom a českou univerzitou. Dbáme na to, aby sme pri výrobe dodržiavali potravinové normy, čo je v našom odvetví tiež trochu rarita. 

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.