Nikotínové vrecúška Snatch – Zažite extrémnu jazdu

24. 02. 2022

Nikotínové vrecúška nefarbia zuby

Nikotínové vrecúška sú považované za spoľahlivú a veľmi obľúbenú alternatívu tabakových výrobkov. V poslednom čase zažívajú zvlášť veľký boom. V súvislosti s tým však panujú obavy, či a nakoľko sú šetrnejšie k zdraviu? Ako je to s farbením zubov a ďalšími účinkami?

Farbia zuby? Nefarbia

Okrem toho, že nikotínové vrecúška nefarbia zuby, tak nespôsobujú ani zápach z úst ako napríklad cigarety. Keď už hovoríme o cigaretách, ich užívaním si spôsobíte nielen zmienené žltnutie zubov, ale ste náchylnejší na zubné kazy, zápaly ďasien, zubný povlak alebo paradentózu. Čo stojí za žltnutím zubov? Tabak. Obsahujú nikotínové vrecúška tabak? Nie. Problém vyriešený. Navyše nikotínové vrecúška SNATCH vyrábame u nás v Českej republike pod prísnym dohľadom, takže máme absolútnu kontrolu nad tým, čo obsahujú. 

Zuby máme. A čo ďasná?

Ďasná sú hneď v poradí za zubami. Tam už to také jednoznačné nie je. Keď vynecháme alergikov alebo citlivejšie osoby, aj tak môže pri užívaní nikotínových vrecúšok dôjsť k podráždeniu ďasien. Má to však veľké ale. Reálne skúsenosti sú také, že k podráždeniu ďasien môže dôjsť najmä v prípade, že si umiestňujete vrecúško stále na rovnaké miesto v ústnej dutine a zároveň nedodržujete dostatočný interval medzi užívaním jednotlivých vrecúšok. Ten by podľa skúseností mal byť aspoň jednu hodinu. Ak máte chuť na nikotín skôr, skúste silnejšie vrecúška. 

Ďalšie možné nežiaduce účinky

Ďalším z nežiaducich účinkov nikotínových vrecúšok môže byť vysúšanie sliznice v ústnej dutine. Najmä tí, ktorí prešli na nikotínové vrecúška zo žuvacieho tabaku, majú tendenciu stále odpľúvať. Tým vysúšanie ešte podporujú. Preto by ste mali aj počas užívania vrecúšok dodržiavať pitný režim. Vyhnete sa tak nepríjemnému suchu v ústach alebo škriabaniu v hrdle. 

A potom tu máme ďalšie účinky, ktoré nechcete, ale tie súvisia s nikotínom ako takým. Nejde teda o vlastnosť nikotínových vrecúšok. V prípade, že sa predávkujete nikotínom, môžete pocítiť bolesť hlavy, malátnosť, potenie, návaly, nevoľnosť alebo vracanie. Nič, po čom by ste túžili. V tomto prípade je dobré ísť na vzduch a dodať telu väčšie množstvo vody. 

Užívajte vrecúška iba podľa návodu

Užívajte nikotínové vrecúška presne podľa návodu a zbytočne neexperimentujte. Ak budete dodržiavať stanovené pravidlá, patria nikotínové vrecúška medzi najzdravšie alternatívy tabakových výrobkov.

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.