Nikotínové vrecúška Snatch – Zažite extrémnu jazdu

17. 05. 2021

Nikotínové vrecúška: Čo to je a kde sa vzali

Nikotínové vrecúška – diskrétna záležitosť bez tabaku

Nikotínové vrecúška patria medzi výrobky obsahujúce nikotín a teda nemali by ich užívať ľudia mladší ako 18 rokov. Nikotínové vrecúška však neobsahujú žiadny tabak. Prečo ich teda ľudia užívajú? Ako alternatívu fajčenia cigariet. 

Ide o malé vrecúška, ktoré vyzerajú takmer ako žuvací tabak. Až na to, že žiadny tabak neobsahujú. Okrem nikotínu ďalej obsahujú vodu, celulózu, xylitol, zahusťovadlá, škrob, arómu a ďalšie prísady. Pokiaľ hovoríme o aróme, najčastejšie príchute sú mentolové, mätové a tiež ovocné.

Štandardné balenie sa skladá z plastovej škatuľky v tvare puku, kde nájdete približne 20 nikotínových vrecúšok. Počet sa môže líšiť podľa výrobcu. Okrem toho v niektorých škatuľkách nájdete tiež odkladaciu priehradku na použité vrecúška. To keď nemáte kam práve použité vrecúško vyhodiť.

Koľko nikotínu obsahujú nikotínové vrecúška

Nikotín, samozrejme, radíme medzi návykové látky. Obsah nikotínu v jednotlivých vrecúškach sa líši podľa výrobcu a vždy ho nájdete na obale. Približné rozmedzie obsahu nikotínu je 4 až 14 mg na gram vrecúška s tým, že vrecúško váži zhruba 0,5 gramu, takže cca 2 až 7 mg na vrecúško. Oproti tomu jedna cigareta obsahuje medzi 6 až 12 mg nikotínu, čo je podstatne viac. Nikotín z vrecúška sa však uvoľňuje rovnomerne a dlhšie, preto nemáte nutkanie dať si hneď ďalšie vrecúško ako v prípade cigariet. 

Výhody nikotínových vrecúšok

  • Sú kompletne diskrétne – nikto si ani nemusí všimnúť, že si vychutnávate nikotínové vrecúško. Sú malé, vojdú sa vám pod peru a môžete si ich dať, kedy chcete
  • Nikoho neobťažujete – na rozdiel od iných nikotínových výrobkov neprodukujú žiadny dym ani pach
  • Neobsahujú žiadny tabak – tabak obsahuje veľa škodlivých látok, ktoré sa pri pálení, žeravení či perorálnom podaní dostávajú do tela
  • Nefarbia zuby – vychutnať si nikotínové vrecúško a pritom mať krásne biele zuby? Presne tak to je
  • Žiadny zápach z úst – po užití nikotínových vrecúšok bude váš dych fresh ako nikdy predtým

Kde sa nikotínové vrecúška vzali?

Prečo vznikli? Aby pomohli ľuďom prestať s fajčením cigariet. Nikotínové vrecúška patria medzi nikotínové alternatívy, keď nevdychujete žiadne škodlivé látky ako napríklad pri spaľovaní tabaku. Zároveň žiadny tabak neobsahujú.

Nikotínové vrecúška sa do sveta dostali zo škandinávskych krajín. Najpopulárnejšie sú najmä v Dánsku a Švédsku, ale aj v Rusku. Ich obľuba však postupne rastie po celom svete.

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.