Nikotínové vrecúška Snatch – Zažite extrémnu jazdu

27. 09. 2022

Nepoužívajte nikotínové vrecúška SNATCH pred spaním

Každý má nejaké rituály. Ak medzi tie vaše patrí používanie nikotínových vrecúšok tesne pred spaním, nerobíte úplne dobre. Nikotínové vrecúška, respektíve nikotín by mohol narušiť váš spánok. A to by sa mohlo prejaviť negatívne na vašom zdraví. Prečo je to tak a kedy najneskôr by ste si mali vziať nikotínové vrecúško pred tým, než si ľahnete spať?

Kvalitný spánok je základ vášho zdravia

Od srdca vám radíme, nepodceňujte svoj spánok. Nenadarmo sa hovorí vyspať sa do ružova. Kvalitný spánok je základom spokojného života. Naopak, príliš krátky či nekvalitný spánok môže viesť k najrôznejším zdravotným neduhom. 

Ideálne je spať 8 hodín denne. Ale je nám jasné, že nie každý z vás na to má dostatok času. Ak nezvládnete 8, mali by ste naspať aspoň 6 hodín a bude to ešte v pohode. 

Kvalitný spánok vám okrem iného:

•    pomáha odbúravať stres (no stress)
•    dodáva ľudskému organizmu energiu na ďalší deň (aj bez energetických nápojov, káv a ďalších stimulantov)
•    pomáha regenerovať celé telo (refreshne vaše telo)
•    podporuje správnu činnosť mozgu (blik-cvak-príjem
•    podporuje metabolizmus (ready for cheat day)
•    zvyšuje kvalitu a predlžuje dĺžku života (život na pohodu)

Ale len dĺžka spánku nie je kľúčom k jeho kvalite. Obrovskú rolu hrá tiež hodina, keď idete spať. Mali by ste chodiť spať ideálne v rovnakom čase. A v neposlednom rade svoju rolu hrá aj miesto, kde spíte, teda vaša posteľ (kvalitný matrac, vankúš, čerstvý vzduch a pod.).

Nikotín vás nakopne a to pred spaním nechcete

Nikotín má veľa skvelých vlastností, ale celý rad z nich na spánok nepotrebujete. Respektíve sú pre zaspávanie a kvalitný spánok nežiaduce. Len čo sa vám dostane nikotín do krvi, zrýchli sa vám tep, pocítite zvýšenie koncentrácie, zlepší sa vám krátkodobá pamäť a zlepšíte svoju presnosť. Ako vidíte, nič z toho sa vám do spánku veľmi hodiť nebude.

Navzdory týmto prínosným vlastnostiam je potrebné podotknúť, že nikotín je silne návyková látka, na ktorú môže rýchlo vzniknúť závislosť. Ruka v ruke s tým ide aj tolerancia, ktorá vás môže nútiť dávku nikotínu zvyšovať. 

Ak si doprajete nikotínové vrecúška tesne pred spaním, riskujete predĺženie času zaspávania aj o desiatky minút. A každá polhodinka hrá v kvalite spánku svoju rolu. Ak dlhodobo okrádate svoj spánok, môže to dospieť v krajných prípadoch až k nespavosti. 

Kedy si môžete dopriať posledné vrecúško SNATCH pred spaním? 

Jasne, niekedy skrátka čoskoro ísť spať nepotrebujete a nechcete, tak si pokojne doprajte nikotínové vrecúška, ako sa vám zapáči. Ale za normálnych okolností vám odporúčame dať si nikotínové vrecúško najneskôr 2 hodiny pred spaním, aby stihli vyprchať účinky nikotínu. U každého môže byť tento čas iný, závisí, samozrejme, od mnohých faktorov. Napriek tomu svoj spánok nepodceňujte a nechajte si vrecúško napríklad na ráno, keď potrebujete nakopnúť.

Dobrú noc. 

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.