Nikotínové vrecúška Snatch – Zažite extrémnu jazdu

16. 11. 2022

Nehryzte nikotínové vrecúška

Nikotínové vrecúška a hryzenie alebo ak chcete žuvanie. Ako to s tým vlastne je? Mali by ste žuť nikotínové vrecúška? A čo sa môže stať? Poďme sa pozrieť na hlavné dôvody, prečo by ste nemali hrýzť nikotínové vrecúška.

Nikotínové vrecúška používajte podľa návodu

Nie je to žiadna veda. Stačí dodržiavať pár jednoduchých pravidiel a nič by sa nemalo stať. Pozrite si návod, ako používať nikotínové vrecúška: 

  • vyberte nikotínové vrecúško z puku
  • vložte si ho do ústnej dutiny – najčastejšie pod hornú peru
  • užívajte si účinok
  • zhruba po tridsiatich minútach vrecúško vyberte a vyhoďte 

Ak máte podozrenie na akékoľvek poškodenie vrecúška – teda ak je príliš suché, špinavé alebo napríklad natrhnuté, nepoužívajte ho. 

Nikotínové vrecúška a hryzenie 

Ako nám to vôbec napadlo? Hovorí vám niečo slovo žvejk? Tak sa označuje žuvací tabak a niekedy aj nikotínové vrecúška. To preto, že niektorí používatelia odporúčajú počas užívania vrecúško prevaliť v ústach a občas doň zahryznúť, aby sa uvoľnila jeho chuť. Keď to urobíte sem-tam, tak asi prečo by nie. Ale ak by ste to robili častejšie, hrozí pretrhnutie vrecúška a potom to už nemusí byť zábava.

Keď sa nikotínové vrecúško poškodí

Ak sa nikotínové vrecúško roztrhne, hrozí, že prehltnete jeho obsah. V horšom prípade môžete obsah dokonca vdýchnuť. Len čo sa vám niečo podobné stane, vyberte všetok obsah vrecúška z úst a ústa si poriadne vypláchnite vodou. Keby sa vám stalo, že vrecúško nechcene prehltnete, nepanikárte. V tomto prípade sa napite väčšieho množstva vody.  

Pri pretrhnutí nikotínového vrecúška hrozí, že jeho obsah prehltnete či v horšom prípade vdýchnete. Ak sa vám to stane, vyberte všetok obsah z úst a ústa si poriadne prepláchnete vodou, aby ste nič z toho neprehltli. A keby ste náhodou trochu tabaku prehltli, nepanikárte. Stačí, keď sa napijete poriadneho množstva vody. Jednorazovo by sa vám nemalo nič prihodiť. S vdýchnutím vrecúška je to už horšie. V tom prípade urýchlene vyhľadajte lekársku pomoc, aby nedošlo k ujme na vašom zdraví. 

Čo by ste si mali odniesť z tohto článku

  • nikotínové vrecúška používajte podľa návodu
  • ak budete nikotínové vrecúško žuť či hrýzť, snažte sa ho nepoškodiť
  • pozor, aby ste vrecúško alebo jeho časť neprehltli
  • pri roztrhnutí vrecúško vypľujte a vypláchnite si ústa vodou
  • pri prehltnutí nepanikárte a vypite väčšie množstvo vody
  • ak sa u vás vyskytnú akékoľvek ťažkosti, vyhľadajte lekársku pomoc

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.