Nikotínové vrecúška Snatch – Zažite extrémnu jazdu

17. 12. 2021

Ako sa prejavuje nikotínový kick

Už ste počuli pojem nikotínový kick? Môžete sa stretnúť aj s názvom buzz. Ale nepleťte si to s hitom pri šlukovaní. Ide o reakciu vášho tela na príjem nikotínu do krvi. Ako sa to stane, čo to spôsobuje a môže mať nikotín vedľajšie nežiaduce účinky? 

Nikotínový kick a jeho prejavy

Hneď ako sa vám dostane nikotín do krvi, dochádza k takzvanému nikotínovému kicku alebo buzzu. Ide o pocit nabudenia, šumu alebo vzrušenia, ktorý trvá zhruba pol hodiny, ale celkovú dĺžku ovplyvňuje vaša tolerancia voči nikotínu. Okrem toho môžete cítiť spokojnosť, zlepší sa vám pamäť, koncentrácia a zrýchli sa čas reakcie vašich zmyslov. Áno, je to vedecky dokázané. 

Po vyprchaní stavu budete mať chuť ho znovu navodiť zhruba po jednej až štyroch hodinách. V prípade silnejšej závislosti od nikotínu to môže byť aj skôr. Po vyprchaní stavu sa vám nikotín v tele bude držať až tri dni. 

Nepleťte si kick a hit. Hit zažijete vo chvíli, keď šluknete paru či cigaretový dym. Ide o reakciu pľúc na nikotín vo forme pary či dymu. 

Ako dochádza k nikotínovému kicku

V rámci užívania nikotínových vrecúšok sa vám nikotín vstrebe do tela cez ústnu dutinu a následne sa dostane do krvného obehu. Tam začne pôsobiť na nadobličky, čo vám uvoľní do tela adrenalín, dopamín a glukózu. Zároveň dôjde k zvýšeniu krvného tlaku. 

Ďalšie možné nežiaduce účinky

Nikotín však môže spôsobovať aj nežiaduce účinky. Pri dlhodobom užívaní to môže byť nespavosť, pálenie záhy alebo bolesť kĺbov. Vzhľadom na vplyv na krvný tlak neodporúčame nikotín užívať pri komplikáciách práve s krvným tlakom alebo so srdcom. Ďalej by vzhľadom na nižšiu tvorbu inzulínu nemali nikotín užívať ani diabetici. 

Vo chvíli, keď do tela dostanete viac nikotínu, než dokážete bežne spracovať, tak dôjde k predávkovaniu. Predávkovanie sa prejavuje bolesťami hlavy, potením, návalmi, nevoľnosťou aj vracaním. Kvôli dehydratácii odporúčame pri tomto stave veľa piť a čerstvý vzduch.

Ako na silný nikotínový kick

Máte príliš silný nikotínový kick alebo jednoducho chcete, aby rýchlejšie odznel? Máme dva tipy. Jednak pite ako v predošlom tipe veľké množstvo vody a jednak skúste niečo zjesť. To vám totiž zrýchli metabolizmus, vďaka čomu dokážete nikotín v tele lepšie odbúrať. 

Ak sú pre vás nikotínové vrecúška príliš silné, že vám spôsobujú nepríjemný kick, siahnite radšej po slabších vrecúškach.

 

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.